• Kõrveküla raamatukogu Facebookis

 • Kontakt

  Kõrveküla Raamatukogu
  Vasula tee 12, Kõrveküla
  60512 Tartumaa
  +372 7 337 771
  +372 7 337 764
  raamatukogu@tartuvald.ee
 • Otsing

Kirgas, kerge ja karge nagu vesi. Soome nüüdisproosa.

3. septembrist – 5. oktoobrini on raamatukogus vaadata plakati- ja raamatunäitus Soome nüüdisproosast.

Soomes ilmub igal aastal umbes kuussada algupärast ilukirjandusteost – proosat, luulet, näidendeid, laste- ja noorsooraamatuid. Näitusele on välja valitud viisteist soome autorit, kes kõik on soome kirjandusmaastikul leidnud oma niši. ülevaadet tehes lähtusime kirjanikest, kelle teoseid on juba eesti keelde tõlgitud, kuid sekka pistsime ka paar kõrgetasemelist Eestis veel tundmatut autorit, kelle raamatud väärivad eestindamist. Kõik näitusel esindatud kirjanikud on soome kirjanduse tipud, tunnustatud autorid nii kodu- kui ka välismaal. üheks tunnustamise kriteeriumiks võib pidada Soome hinnatuimat, kuigi ka palju vaidlust tekitavat iga-aastast Finlandia kirjandusauhinda. Juba ainuüksi Finlandia nominentide hulka valimine tõstab teose enimmüüdud raamatute hulka…

Näituse korraldajad: Heidi Iivari, Maarja Keba, Anna Kalpio ja Laura Vesanto / Soome Instituut

Printed from: https://tmk.tartuvald.ee/?p=1018 .
© Kõrveküla Raamatukogu 2022.