• Kõrveküla raamatukogu Facebookis

 • Kontakt

  Kõrveküla Raamatukogu
  Vasula tee 12, Kõrveküla
  60512 Tartumaa
  +372 7 337 771
  +372 7 337 764
  raamatukogu@tartuvald.ee
 • Otsing

Fotonäitus “Euroopa maaelu piltides”

Näitus valmis Euroopa maaeluvõrgustiku ja Euroopa Komisjoni 2012. aasta kevadel korraldatud üle-Euroopalise konkursi “Euroopa maaelu piltides”raames. Fotokonkurss viidi läbi Euroopa Liidu riikide Leader tegevusgruppide abiga ning selle eesmärgiks oli edendada ja pöörata tähelepanu Euroopa maaelu arengule. Konkursile oodati fotosid, mis peegeldavad tänapäevast maaelu kuue erineva kategooria lõikes: maainimesed, looduskeskkond, töötame maal, mitmekesine maaelu, maanoored ja Leaderi “hing”.

Parima keskkonnafoto tiitel tuli Eestisse – Jõgevamaa Koostöökoja piirkonna fotograaf Liina Laurikaineni foto “Väike mees – suur puu”. Liina on pildile jäädvustanud Eesti kõige jämedama ja ühe vanima puu – 8-meetrise ümbermõõduga Tamme-Lauri tamme, mis kasvab Urvaste vallas Võrumaal. Tammepuu on mitmes mõttes Eestile omane, kandes rahvuspuu tiitlit, sümboliseerides maaelu ning kaunistades paljude omavalitsuste vappe.

Fotonäituse esmaesitlus toimus 13. veebruaril 2013 Jänedal Maamajanduse Infokeskuses.
Kõrveküla raamatukogus jääb näitus avatuks kuni 22. augustini
Rohkem infot: http://www.ruralimages.eu/

Printed from: https://tmk.tartuvald.ee/?p=1254 .
© Kõrveküla Raamatukogu 2022.