• Kõrveküla raamatukogu Facebookis

 • Kontakt

  Kõrveküla Raamatukogu
  Haava tn 6, Kõrveküla,
  60512 Tartumaa
  +372 7 337 771
  +372 7 337 772
  raamatukogu@tartuvald.ee
 • Otsing

Rändnäitus “Kes on Su kõrval?” Kõrveküla raamatukogus 11.11.14 – 5.01.15

Teisipäeval, 18. novembril algusega kell 18 toimub Tartu vallamajas asuvas Kõrveküla raamatukogus kohtumine Rahvarinde Muuseumi juhataja ja näituse kuraator Helen Lausma-Saarega, kes räägib Balti ketist ja näitusest. Meenutame meie valla elanike osalemist Balti ketis. Üritus toimub koostöös MTÜ Kõrvekülalisega. Info raamatukogu telefonidel 7337771/2

RR muuseum_webi.jpg

Käesoleva aasta 23. augustil möödub 25 aastat Eestimaa Rahvarinde, Läti Tautas fronte ja Leedu  Sąjūdise aktsioonist “Balti tee”, mis  mällu on jäänud Balti ketina. Seistes inimketis, näitasid Baltimaade rahvad oma ühist tahet elada vaba rahvana vabal maal.

Tähistamaks Balti keti XXV aastapäeva, koostas Rahvarinde Muuseum rändnäituse „Kes on Su kõrval?“. Väljapanek annab võimaluse meenutada 25 aasta taguseid sündmusi. Näitusel saab vaadata fotosid, Balti keti korraldamise käsikirjalisi materjale, sümboolikat, filmi jne. Näitus jutustab loo Balti ketist: selle korraldamisest, toimumisest ja rollist maailma ajaloos.

… Solidaarsusketis seisti külg külje kõrval, kindlana oma tões ja tahtmises. Tähtis oli koostöö ja ühtehoidmine, tähtis oli inimene, kes seisis Su kõrval.
Ka tänane päev nõuab rohkem tähelepanu meid ümbritsevatele, kutsub märkama igat inimest… „Kes on Su kõrval?“.

Näituse kuraator: Helen Lausma-Saar
Näituse kujundajad: Inga Raukas, Tuuli Aule

Printed from: https://tmk.tartuvald.ee/?p=1295 .
© Kõrveküla Raamatukogu 2020.