• Kõrveküla raamatukogu Facebookis

 • Kontakt

  Kõrveküla Raamatukogu
  Vasula tee 12, Kõrveküla
  60512 Tartumaa
  raamatukogu@tartuvald.ee

  Laenutus:
  +372 7337 771

  Komplekteerimine:
  +372 7337 764
  +372 5242 637
 • Otsing

Raamatukogubuss tuleb külla

Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee külastab 23.-24.09 Järvamaad, Tartumaad, Tartut ja Lääne-Virumaad. Raamatukogubussiga on oodatud kohtuma kohaliku omavalitsuse otsustajad, raamatukoguhoidjad, ajakirjanikud ja kõik teised huvilised. Sõidu eesmärk on tutvustada raamatukogubussi kui ühte võimalikku lahendust, kuidas viia raamatukoguteenus lähemale hajaasustusega piirkondades elavatele inimestele.

Katarina Jee peatub Tartumaal Lähte Ühisraamatukogu juures 23. septembril kella 12.15-13.30 ja

Elva Linnaraamatukogu juures kella 14.30-16.10

Tartus, Küüni tänaval kella 17-19

Peatuse ajal tutvustavad Tallinna Keskraamatukogu töötajad raamatukogubussi hankimise ja ülalpidamisega ning teeninduse korraldamisega seotud protsesse ja kulusid. Huvilised saavad tutvuda raamatukogubussiga ja bussis olevate raamatutega  ning raamatukogubussi töötajate töötingimustega. Võimalik on küsida Tallinna Keskraamatukogu teenuste kohta (näiteks raamatukoguhoidjate poolt pakutavate koolitused,  e-raamatute laenamine ja e-raamatukogu ELLU) ning õppida kasutama e-kataloogi ESTER. Lapsed saavad raamatukogubussis joonistada ja pilte värvida, tutvuda lahedate koomiksiraamatutega, nuputada mõistatusi ja lahendada  ristsõnu.

Tallinna Keskraamatukogu on raamatukogubussi abil tallinlastele raamatukoguteenust pakkunud alates 2008. aastast. Katarina Jee teenindab Tallinna äärealadele jäävaid asumeid nagu näiteks Kakumäe või Mähe ning piirkondi, kus elavatel inimestel on teekond raamatukokku liiga pikk. Raamatukogubussi peatused linnas on tähistatud vastava liiklusmärgiga, mille juures on info teenindusaja kohta . Katarina Jee sõidab neli päeva nädalas kindlat marsruuti, peatudes igas peatuses igal nädalal 30 minuti jooksul. Ühel päeval nädalas külastab Katarina Jee koole, lasteaedu, huvi- ja päevakeskusi jne. Vastavalt eelnevale kokkuleppele viiakse läbi raamatukogutunde erinevatel teemadel ning tutvustatakse bussi ja raamatukoguteenuseid.  Raamatukogubussis toimib ruuteriga mobiilne internet, võimalik on kasutada e-kataloogi ja kasutada koopiateenust. Liikumispuudega inimesed pääsevad bussi spetsiaalse tõstuki abil.  Tallinna linn ostis raamatukogubussi 2007. aastal.

Raamatukogubussi tutvustamisega maakondades soovivad raamatukoguhoidjad juhtida avalikkuse tähelepanu vajadusele tõsta raamatukoguteenuse kättesaadavust ja kvaliteeti. Raamatukogubuss ei asenda raamatukogu, kuid on täiendavaks lahenduseks  raamatukoguteenusele juurdepääsu tagamisel olukorras, kus ühistranspordi liine ja sõidusagedust vähendatakse, või piirkondades, kus elanikud elavad väga hajali. Lisaks lugemisvara kättesaadavaks tegemisele saab raamatukogubussi kaudu viia inimestele lähemale abi riigi ja kohalike omavalitsuse e-teenuste kasutamisel.  Samuti saab raamatukogubussi kaudu korraldada lugemisoskust ja –harjumust tugevdavaid tegevusi lastele ja noortele.

Raamatukogubussi Katarina Jee kahepäevast tutvustussõitu maakondades rahastatakse

Kultuuriministeeriumi raamatukogude arendamise programmi kaudu.

Ootame huvilisi raamatukogubussiga tutvuma!

Tallinna Keskraamatukogu

Info Tartumaal Kõrveküla raamatukogu direktori tel. 56907677

Printed from: https://tmk.tartuvald.ee/?p=1614 .
© Kõrveküla Raamatukogu 2023.