• Kõrveküla raamatukogu Facebookis

 • Kontakt

  Kõrveküla Raamatukogu
  Haava tn 6, Kõrveküla,
  60512 Tartumaa
  +372 7 337 771
  +372 7 337 772
  raamatukogu@tartuvald.ee
 • Otsing

Kased polaarpäeva öös – Alo Põldmäe loodusfotod

Alo Põldmäe ütleb: „ Rännates looduses olen jõudnud teadmiseni – tarvitseb vaid mõni samm tavapäraselt rajalt kõrvale astuda ja te võite avastada uued maailmad! Nii avastasin puude omapärase universumi 2007. aastal Lääne-Virumaal asuvates Neeruti mägedes. 2010. aasta suvel astusin rajalt kõrvale nn. Käsivarre-Soomes, paari kilomeetri kaugusel Norra piirist, um. 350 km põhja-polaarjoonest põhjapool asuva Kilpisjärvi järve ääres. Oli polaarpäeva öö ja nii sattusin imelisse, väändunud polaarkaskede maailma. Väljas valitses kesköö kohta harjumatu valgus. Päike seisis silmapiiril ühtlasel kõrgusel, kuid teda varjutasid iga minuti järel pilved. Siit ka piltide omapärane valguskoloriit. Poole tunniga kiirtulistamisena tehtud sajakonnast erilise kujuga puust valisin näitusele 20.“

Soome Instituudi rändnäitus Kõrveküla raamatukogus avatud kuni 8. septembrini.

Printed from: https://tmk.tartuvald.ee/?p=834 .
© Kõrveküla Raamatukogu 2020.